Autor zdjęcia: ThoroughlyReviewed

 

Przetargi gastronomiczne ze strony pressinfo.pl organizowane są przy okazji chęci pozyskania dostawców i organizatorów dużych uroczystości, w trakcie których przewidziany jest poczęstunek zgromadzonych gości. W takim przypadku nie wystarczy zaangażować pierwszej lepszej restauracji, czy też firmy cateringowej. Dużo korzystniejszym i pewniejszym rozwiązaniem jest właśnie przetarg.

Procedury związane z przetargami

W ogłoszeniu przetargowym zamieszczane są wszystkie istotne dla obu stron informacje. Podawane jest więc:

  • miejsce organizacji imprezy,
  • przewidziana ilość osób,
  • preferencje co do ilości posiłków i ich charakteru,
  • etc.

Firmy będące w stanie obsłużyć taką imprezę startują w przetargu, przedstawiając swoją ofertę. Znajduje się w niej nie tylko cena, ale także i propozycja menu, oraz pozostałe informacje związane ze szczegółami realizacji zamówienia.

Ogłaszający przetarg, mając możliwość porównania otrzymanych ofert, wybiera tą, która najbardziej odpowiada mu w kontekście założonych przez niego kryteriów i sprawdziwszy referencje wykonawcy, nawiązuje z nim współpracę podpisując umowę.